Pergo bæredygtige trægulve

Pergo trægulve: behandling af træer med omhu

Vores trægulve er ikke kun smukke og nemme at vedligeholde, de er også udviklet med henblik på maksimal miljøvenlighed. Vores trægulve er lavet af træ, så vi føler naturligvis, at det er vores ansvar at producere dem så bæredygtigt som muligt. På den måde kan vi fortsat nyde de smukke ting, som vores planet har at byde på.

Få mest muligt ud af træ


Økonomisk brug af langsomt voksende træer

Træer er en vigtig allieret i kampen mod klimaændringer på grund af deres rolle i forbindelse med absorption af CO2 og stimulering af biodiversiteten. Vi skal derfor behandle dem med omhu, og især langsomt voksende træer som f.eks. eg. Derfor begrænser vi vores brug af disse arter og bruger dem kun i de øverste lag af vores trægulve.


Genbrugstræ eller hurtigtvoksende træ

Når vi laver kernen i vores trægulve, bruger vi enten træ fra hurtigtvoksende træer (gran, hevea …) eller en fiberplade med høj densitet (HDF) fremstillet af rester af træ. Dette træ indsamles fra savværker, bæredygtige skovforvaltningsprocesser og vedligeholdelse af vejkanter osv. og ville ellers ende som affald. På den måde begrænser vi vores brug af langsomt voksende træer og er i stand til at bruge vores mest bæredygtige muligheder på den mest effektive måde

Pergo trægulve er fremstillet af 100 % rester af træ
Pergo-trægulve er fremstillet af træ fra bæredygtigt forvaltede skove

Effektiv udnyttelse af træaffald

Vores mest omfattende bestræbelser på at producere bæredygtige trægulve er synlige i vores Sandhamn serie. Disse er specielt designet til at inkorporere små stykker træ, som ellers ville gå til spilde. På denne måde gør vi kreativ brug af det tilgængelige træ for at give dig gulve af høj kvalitet i dit hjem.


Bæredygtigt forvaltede skove

Hvis skovene forvaltes bæredygtigt, kan vi alle fortsat nyde godt af denne vigtige ressource. Derfor er vores trægulve forsynet med PEFC-mærket - sammen med FSC det mest betroede certifikat inden for bæredygtig indkøb. Dette garanterer, at vores rester af træ kommer fra bæredygtigt forvaltede skove eller kontrollerede kilder, hvilket beskytter urskove og forhindrer ulovlig skovhugst med en risikoanalyse. På den måde er vi’sikre på, at vores træindkøb ikke bidrager til skovrydning’.

Formaldehyd-emissionen fra vores trægulve
er 10 gange lavere end EU-reglerne.

Ren luft indendørs


I fuld kontrol

Da vi tilbringer så meget tid i hjemmet, er luftkvaliteten i vores hjem af afgørende betydning. Der er mange faktorer, der påvirker luftkvaliteten. Ventilation, rengøringsmidler, stearinlys, ja selv de materialer, der anvendes i dit interiør, f.eks. gulvbelægning. Vi er perfekt placeret til at håndtere eventuelle udledninger af VOC (flygtige organiske forbindelser), som kan opstå ved brug af lim og lak. Det skyldes, at vi maksimerer vores interne produktion og ved præcis, hvilke materialer vores trægulve indeholder. Du kan derfor være sikker på, at dit gulv er helt sikkert for dig og din familie.


Meget lav emission

En potentiel VOC i gulvbelægninger er formaldehyd. Formaldehyd-emissionen i vores trægulve er 10 gange lavere end EU's restriktioner. Dette afspejles i vores A-mærke, som er det mest anerkendte emissionsreguleringscertifikat, og som viser lave emissioner.

Pergo trægulve har meget lave emissioner
Halvdelen af vores UNILIN-koncerns produktion drives af vedvarende energikilder

Drevet af grøn energi


Drevet af træaffald

Når det gælder opvarmning i produktionen af vores trægulve, stammer omkring 90 % af vores energi fra trærester og støv. Dette træaffald kommer fra vores produktionsprocesser eller fra træ, der har nået slutningen af sin levetid, hvilket betyder, at det’ikke længere er egnet til brug i dine gulve. I stedet for at spilde det, bruger vi det til at generere grøn energi.


Minimal CO2 emission

UNILIN Group - Pergo’s moderselskab - har investeret i to biomasseanlæg for at omdanne træstøv og ikke-recyklbart træaffald til grøn energi til at drive vores egne produktionsprocesser og til husholdningsbrug. Vi bruger også energi fra vindmøller og solpaneler. På den måde kunne vi undgå mere end 200.000 tons CO2 emissioner i 2020.

Begrænset miljøpåvirkning


Sikkerhed, sundhed og bæredygtighed er meget vigtige prioriteter i vores virksomhed. For at styrke vores miljøindsats og sikre, at vi minimerer vores miljøpåvirkning, gør vi brug af LCA-metoden (livscyklusvurdering). Dette identificerer, i hvilke faser af vores trægulve i livscyklus vi stadig kan forbedre os. Dette fører til en miljøproduktdeklaration (EPD), som derefter hjælper os til at gøre det bedre.

Følgende mærker er beviser på, at vores trægulve overholder nogle af de strengeste miljø- og sundhedsstandarder:

Svanemærket Pergo trægulve 

Svanemærket

Høj anerkendt skandinavisk miljømærke for produkter, der opfylder høje krav til miljøstandarder i hele livscyklussen.

PEFC-mærke

PEFC

Globalt anerkendt varemærke for træprodukter, der stammer fra bæredygtigt forvaltede skove.

a emissionsmærke

A

Emissionsreguleringscertifikatet i den højeste kategori, der tjener som en anerkendelse for meget lave emissioner.

Det finske miljømærke M1

M1

Beviser for, at vores gulvprodukter ikke frigiver giftige stoffer og er lugtfri. M1 er den højeste kategori i denne finske klassificering og står for den laveste emission.

Miljøvaredeklaration Pergo trægulve

EPD

Med vores miljøvaredeklaration viser vi vores forpligtelse til at levere præcise, pålidelige og sammenlignelige oplysninger om vores laminat- og træprodukters miljøpræstationer. 

Download EPD