Go to content Go to search
par griner og spiser frokost på et beige laminatgulv

Forhåbentligt ser vi dig ikke igen i en livstid

Ikke fordi vi ikke sætter pris på dig – det kan du tro, vi gør. Men det er ganske enkelt bedre for bæredygtigheden, hvis vi alle køber færre ting og kræver mere af de produkter, vi køber. Vores gulve er skabt til at holde – fra det øjeblik, de kommer ind i dit hjem og i en hel livstid. De fleste af dem har nogle af verdens mest kendte miljøcertificeringerr (Svanemærket og EU-miljømærket). Der er ingen tvivl om, at holdbare produkter hindrer affald, men hvordan disse produkter fremstilles, er også vigtigt. Det er eksempelvis derfor, at kernen i vores laminatgulve er fremstillet af genanvendt træ. Og derfor vi genanvender og minimerer vores produktionsaffald. Alt sammen så du kan være sikker på, at du tager et godt valg, når du køber et Pergo-gulv – vel vidende, at der går meget, meget lang tid, før du behøver at købe et nyt.

Se vores gulve

 
 • Køb til en livstid

  Vi er så sikre på holdbarheden af vores gulve, at de kommer med en livstidsgaranti. Hvilket er godt for både dig og miljøet.

  Vi er så sikre på holdbarheden af vores gulve, at de kommer med en livstidsgaranti. Hvilket er godt for både dig og miljøet.

 • Vælg miljøcertificeret

  Alle vores laminatgulve er certificeret med det anerkendte nordiske miljømærke Svanemærket. Vi var faktisk de første, der fik det mærke for et gulv – helt tilbage i 1995.
  Alle vores laminatgulve er certificeret med det anerkendte nordiske miljømærke Svanemærket. Vi var faktisk de første, der fik det mærke for et gulv – helt tilbage i 1995.
 • Elsk affald, det gør vi

  Vi fremstiller kernen i vores laminatgulve af genanvendt træ. Og 99 % af vores eget vinylindustriaffald genanvendes gennem vores interne produktionsproces for blot at nævne et af vores initiativer.
  Vi fremstiller kernen i vores laminatgulve af genanvendt træ. Og 99 % af vores eget vinylindustriaffald genanvendes gennem vores interne produktionsproces for blot at nævne et af vores initiativer.
 
far leger med sin datter i et børneværelse fyldt med legetøj

Du hænger på dem resten af livet

Vi bygger nemlig gulve, der holder. Vores mål er, at du ikke behøver at købe et nyt gulv i meget, meget lang tid. Hvilket er godt for både dig og vores børn, der skal arve planeten. Det er også derfor, vi tilbyder en livstidsgaranti og konstant arbejder på at gøre vores gulve endnu mere holdbare. Så mens andre håber, at du vil vende tilbage og købe det samme igen og igen, så gør vi det modsatte. I stedet har vi fokus på innovation for at sikre, at dine Pergo-gulve holder længere – som vi har gjort det, siden vi opfandt laminatgulvet. Som TitanX™ – vores patenterede teknologi, der modstår ridser. Så når du vælger et Pergo-gulv, er der stor sandsynlighed for, at du hænger på os i meget lang tid.

 
lysbeige laminatgulv med brune stole

Bæredygtigt design – er det en ting?

Ja, det er det. Vores skandinaviske arv er på mange måder meget tydelig, ikke mindst i vores designfilosofi. Minimalistisk, funktionelt design, der handler om mere end trends og flygtige modeluner. Noget tidløst, holdbart, bæredygtigt og smukt til dit hjem. Design, der altid er relevant. Med andre ord: Et smart valg i det lange løb.

 

Bare rolig, det kan repareres

Selvom Pergo-gulve er synonym med kvalitet og holdbarhed, kommer livet nogle gange i vejen. Festen, der ikke gik som planlagt. Børn, der er børn, dansende gæster med stilletter eller en kniv, der tabes på gulvet. Men der er ingen grund til at gå i panik! Overhovedet ikke. Du behøver ikke købe et nyt gulv. Med Pergo-reparationsvoksen kan du nemt og hurtigt reparere beskadigede laminatplanker. Du kan også udskifte en beskadiget planke.

 
HDF-fibre

Sådan ser en svane ud

Først og fremmest er det en meget majestætisk fugl. Derudover har vi i lang tid haft et smukt partnerskab med det prestigefyldte miljømærke Svanemærket. Måske endda en lang 'love story', der hele tiden bliver bedre, da vi var den første virksomhed i verden, der fik Svanemærket et gulv – helt tilbage i 1995! Det betyder, at du kan vælge med ro i sindet, vel vidende at en af de mest anerkendte miljømærker i verden har givet os det blå stempel. Vi har også andre gode venner, bl.a. EU-miljømærket – som vi var de første til at få for et gulv i 2016. I dag kan alle vores laminatgulve prale af det. Eller Cradle to Cradle Certified Material Health Certificate™-ordningen, som certificererede vores Lillehammer-sortiment i 2023. Vi er utroligt glade for dem alle.

 

Vores branche er muligvis meget trætte af os

Er der én ting, vi er dårlige til, så er det at holde mund og acceptere tingene, som de er. Så vi vil gerne påvirke vores branche for at gøre den bedre, for at forhindre dem i at tage genveje, at love for meget og levere for lidt og at tænke på i morgen i dag. Derfor deltager vi sammen med Svanemærket i politiske debatter og seminarer, og vi taler med alle, der vil lytte til os (og nogle, der ikke vil) om vigtigheden af tredjepartscertificeringer, der kan guide forbrugerne til at tage bæredygtige valg.

 

De første laminatgulve i verden med Svanemærket

 
genanvendte træstumper

Vi putter affald i dine gulve

Vi er virkeligt ikke glade for at lade noget gå til spilde, så derfor er HDF'en (fiberplader med høj densitet) i dine smukke Pergo-laminatgulve fremstillet af 100 % genanvendt træ. Et affaldsprodukt vi får fra savværker, vejoprydning og lignende. Og som ellers ville blive kasseret eller brændt. Hvilket ikke er så godt ... Så vi bruger det, og du går rundt på det.

 
et barn tegner, mens det ligger på et hvidt laminatgulv

At gå i ring er vores vej fremad

Altså når det kommer til ressourcer. Cirkularitet er fantastisk og baner vejen for bæredygtighed. Så vi genanvender internt vinylaffald (vinyl) og fører det tilbage ind i vores produktionslinje, hele 99 % faktisk. Og vi tager et kæmpe skridt fremad ved at investere i en ny produktionslinje, der kan genanvende gamle vinylgulve. Derudover glæder vi os utroligt meget til at få vores første Cradle to Cradle-certificering: Bronze Cradle 2 Cradle Certified Material Health Certificate™ for vores laminatgulv, Lillehammer. En standard, hvor produkter og materialer ses som ressourcer, der kan cirkuleres i evigt kredsløb. Derudover arbejder vi aktivt på at inkorporere 25% genanvendt affald i vores HDF'er inden 2030. Det kan blive muligt gennem et innovativt fremskridt, der er udviklet af vores moderselskab UNILIN – og som giver os mulighed for at genanvende brugte HDF'er.

 
biomasseanlæg fra Unilin

Affald er stærkt

Måske er det de skandinaviske gener i vores DNA, der græmmer sig, hver gang noget går til spilde. Vi er derfor glade for, at vores moderselskab UNILIN har biomasseanlæg – to af sin slags. Her konverteres alt, vi ikke kan genanvende på andre måder, som træstøv og ikke-genanvendeligt træaffald, til grøn energi, som så strømforsyner dele af vores produktionsproces.

 

Det bedste tal er 0

Nul, intet, ikke noget – det er det, som UNILIN Group har forpligtet sig til, når det kommer til nettoudledning i 2050, i henhold til Den Grønne Pagt (EU). Et vanskeligt, strengt videnskabeligt tredjepartsmål, som vi glæder os til at nå. Inden 2030 ønsker vi at reducere vores egne drivhusgasudledninger med 42% og vores leverandørers udledninger up- og downstream med 12%. Disse mål er verificeret af Science Based Targets-initiativet (SBTi). Det er et samarbejde mellem CDP, FN's Global Compact-initiativ, Instituttet for Verdens Ressourcer (WRI) og Verdensnaturfonden (WWF). SBTi vurderer og validerer uafhængigt virksomheders klimamål. Vores fastsatte og verificerede klimamål for 2030 sender os godt på vej til at hjælpe med at begrænse den globale opvarmning til 1,5 °C, som beskrevet i Paris-aftalen. Så du kan være sikker på, at dine Pergo-gulve er blevet grundigt undersøgt for deres miljøpåvirkning. Som de bør være.