Bevidst Pergo vinylgulv

Pergo vinylgulve: begrænsning af miljøpåvirkningen

Vi er naturligvis opsat på at tage vores ansvar for at minimere påvirkningen fra vores produktion af vinylgulve. Vi forsøger at bruge råmaterialerne og vores innovative grønne energiproduktion på en smart måde så meget som muligt. Vidste du, at vi endda har skabt vores eget cirkulære økosystem for at forhindre, at vores industriaffald bliver forbrændt eller går tabt? Få mere at vide om, hvordan vores vinylgulve bliver fremstillet.

Gennemsigtig brug af ressourcer


Vinylkomponenter

Der er 3 nøgleingredienser i et Pergo-vinylgulv. Ca. 40% kridt, som et naturligt rigeligt forekommende materiale. Omkring en fjerdedel er fremstillet af genbrugt PVC, der stammer fra vores eget produktionsaffald. For det tredje består en fjerdedel af ny PVC, der er fremstillet af klor (almindeligt salt) og ethylen (råolie).


Holdbare produkter

Vi er klar over, at olie er en ikke-fornybar ressource, hvilket betyder, at det er et stof, som naturen ikke kan genopfylde på en menneskelig tidsskala. Derfor gør vi alt, hvad vi kan for at sikre, at vores vinylgulve vil holde i meget lang tid, op til 25 år. Vores F&U-team arbejder også meget hårdt på at finde alternative løsninger med mere bæredygtige materialer.

Hvis du foretrækker et mere miljøvenligt alternativ til vinylgulve, er Pergo laminat et godt valg.

Hvad Pergo vinylgulve er lavet af
Pergo vinylgulve er 100 % ortho-ftalat frie

Ortho-phthalatfri

Tilsætningsstoffer er en anden ingrediens i vores vinylgulve. De indeholder ingen skadelige stoffer og er 100% fri for ortho-ftalat. For eksempel er de blødgøringsmidler, vi bruger til at gøre dit gulv fleksibelt, de samme som dem, der bruges i legetøj til børn og fødevareemballage. Du kan derfor være sikker på, at de er helt sikre for dig og dine børn.


Cirkulært økosystem

99 % af vores eget industriaffald genanvendes med succes gennem vores interne produktionsproces. Det betyder, at vi ikke brænder eller dumper materialer unødigt, og vi driver vores egne interne lukkede kredsløb. På denne måde tager vores produktionsanlæg sit ansvar, og næsten intet affald går tabt eller ødelægges.

Vores vinylgulve er 100 % ortoftalatfrie
og derfor helt sikre for dig og din familie

Ren luft indendørs


Begrænser usunde emissioner

Da vi tilbringer det meste af vores tid indendørs, er luftkvaliteten i hjemmet af stor betydning. Luftkvaliteten påvirkes af mange faktorer, herunder ventilation, stearinlys, rengøringsmidler og endda dine møbler og gulvmaterialer. Vi er meget opmærksomme på at forhindre enhver usund emission af VOC'er (flygtige organiske forbindelser) - organiske kemikalier, der har et højt damptryk ved stuetemperatur. Ved at producere dit gulv så meget som muligt in-house ved vi præcis, hvilke materialer der anvendes, og vi kan nemt holde kontrollen. Derfor er VOC-emissionen fra dit vinylgulv lavere end den europæiske norm, hvilket resulterer i en A+-klassificering og M1-mærket for meget lave emissioner.

Pergo vinylgulve har meget lave emissioner
Halvdelen af vores Unilin-koncerns produktion drives af vedvarende energikilder

Grønne aktiviteter


Win-win på affald

Vidste du, at vi på vores fabrik, hvor vi producerer flex- og limvinylgulve, bruger affald af træstøv fra vores laminatfabrik ved siden af til at generere grøn varme til vores produktionslinje? Takket være denne interne energi er vi i stand til at dække 70 % af vores anlægs varmebehov og undgå CO2 emissioner på 25.000 tons om året.


Investering i vindenergi

Vores fabrik for stive vinylgulve kører på grøn energi, som genereres af tre af vores egne vindmøller. Disse producerer i alt 12.600 MWh grøn energi om året, hvilket svarer til det årlige energiforbrug for 3.490 europæiske husstande.


Ekstra indsats inden for vedvarende energi

Vores indsats inden for grøn energi stopper ikke her. Unilin Group - som er Pergos moderselskab - har også investeret i to biomasseanlæg for at omdanne træstøv og ikke-regenanvendeligt træaffald fra koncernens aktiviteter til vedvarende energi. Vi bruger også energi fra solpaneler i vores produktionsanlæg. I alt er omkring halvdelen af vores koncerns produktion nu drevet af vedvarende energi.

Certificeret sikkerhed

Vi er aldrig tilfredse og sætter høje standarder, når det kommer til sundhed og sikkerhed. Vores bestræbelser på at overholde nogle af de strengeste miljø- og sundhedsstandarder fremgår tydeligt af følgende mærker:

a+ emissionsmærke

A+

Emissionsreguleringscertifikat, der tjener som en anerkendelse af meget lave emissioner. A+ er den højeste kategori, der står for den laveste emission. 

Det finske miljømærke M1

M1

Beviser for, at vores gulvprodukter ikke frigiver giftige stoffer og er lugtfri. M1 er den højeste kategori i denne finske klassificering og står for den laveste emission.