Go to content Go to search
hund sidder ved siden af en væltet plante på et gulv af grå vinylfliser

Forbered dig på et livslangt forhold

Pergo-vinylgulve er klar til at modstå, hvad end du kræver af dem – våde dage, beskidte hunde og ja, bare hverdagslivet. Det er lige så sikkert som Danmarks regnfulde somre og uendelige vintre. Noget andet, du kan være sikker på, er, at hvis vi kan reducere vores indvirkning, så gør vi det. Vi arbejder f.eks. med vores eget interne økosystem, hvor vi genanvender 99 % af vores produktionsaffald, så det ikke blot kasseres eller brændes. Det er derfor, at op til 25 % af vores vinylgulve er fremstillet af eget affald. Derudover har vi investeret i en ny produktionslinje, der giver os mulighed for at genanvende gamle vinylgulve. Med andre ord så sætter vi handling bag vores ord. En anden god ting er, at vores vinylgulve også er utroligt holdbare, da vi fremstiller dem til at holde en livstid. Hvilket i sidste ende aflaster både dig og miljøet. Win-win som man siger.

Se vores vinylgulve

barn leger med legetøjsbil på et beige vinylgulv

Mere liv. Mindre aftryk.

Det er et faktum, at produkter, der holder længere, genererer mindre affald. Det er derfor, at vi laver alle Pergo-vinylgulve så robuste og holdbare som muligt. Så vi er glade for at kunne præsentere endnu en nyskabelse – TitanV™. Det er et beskyttende lag, der bevarer overfladen på dit Pergo-vinylgulv og skærmer det mod ridser og slitage. På den måde holder gulvet endnu længere og reducerer dermed sit CO2-aftryk yderligere. Det betyder, at der går lang tid, før du skal investere i et nyt gulv, og du kan være sikker på, at dit gulv har minimal indvirkning på miljøet.

livstidsgarantiikon fra pergo

Livstidsgaranti

Dit Pergo-vinylgulv fås altid med en livstidsgaranti, så du kan være lige så sikker på dets holdbarhed, som vi er. Det skyldes, at opbygningen af og toplaget i vores vinylgulve er intet mindre end førsteklasses og et godt eksempel på, hvordan vi fører an i branchen – ved at skubbe till grænserne for et vinylgulvs typiske levetid. Vores mål er at gøre det brugbart så længe som muligt, hvilket både er en fordel for dig og for miljøet.

Vi ved det ... olie er slemt

Dit Pergo-vinylgulv består af ca. 40 % kridt, et naturligt materiale, der findes i rigelige mængder. Der er rigtig meget af det. En anden del er lavet af genanvendt PVC fra vores eget produktionsaffald. Ca. 10 % er additiver, der gør gulvene mere fleksible. Slutteligt består de sidste 25 % af nyt PVC. Det er sammensat af klor (almindeligt salt) og etylen (råolie). Hvilket, når alt kommer til alt, ikke er ideelt. Vi anerkender, at olie er en ikke-fornybar ressource, som naturen ikke kan genopfylde inden for en menneskelig tidsskala. Så for at modvirke dette, har vi forpligtet os til at maksimere levetiden på vores vinylgulve, så de holder sig robuste og brugbare en hel livstid. Vores mål er en fremtid med fuldstændigt genanvendelige vinylgulve. Og du kan stole på, at vi ikke helmer, før vi når i mål.

Noget nyt af noget gammelt

en bunke vinyldele

De første til genanvendt vinyl

Vi betragter os selv som pionerer i gulvbranchen. Vi har altid været opsatte på at finde det "næste nye" og de muligheder, det giver for at forbedre produktionen af vinylgulve. Og vi har gode nyheder! Vi har investeret i en topmoderne produktionslinje, der er i stand til at genbruge gamle vinylgulve, som kan omdannes til nye gulve til dit hjem. Det banebrydende initiativ giver os mulighed for at introducere en cirkulær metode, der i høj grad reducerer behovet for ikke-fornybare ressourcer. Mens det samtidig gør os mere ansvarlige og ressourceeffektive.

Det er vi stolte af

barn spiller på trommer i et soveværelse med beige vinylgulv

Sikker for børn

Additiver er den bestanddel i vores vinylgulve, der gør dem fleksible (og dermed nemme at lægge). Ingen af disse additiver indeholder skadelige stoffer, og de er ortho-ftalatfrie. Du kan derfor stole på, at de er helt sikre for dig og dine børn.

Cirkulært økosystem

99 % af vores eget vinylindustriaffald genanvendes med succes gennem vores interne produktionsproces. Det betyder, at vi ikke brænder eller dumper materialer unødigt, og at vi driver vores egne interne lukkede økosystem. Det synes vi, er ret sejt, hvis vi selv skal sige det. På den måde tager vores produktionsanlæg sit ansvar, og næsten intet affald går tabt eller ødelægges.

Mærk, hvor godt grønt er

unilin-factory i Avelgem

Drevet af affald

Vi bruger affald fra træstøv fra vores laminatfabrik ved siden af til at generere grøn varme til vores produktionslinje. Takket være denne interne energi er vi i stand til at dække 70 % af vores anlægs varmebehov og undgå CO2-udledninger på 25.000 tons om året.

Vindblæst

Vi kører også på energi genereret af tre af vores egne vindmøller. Disse producerer i alt 12.600 MWh grøn energi om året, hvilket svarer til det årlige energiforbrug for 3.490 europæiske husstande.

biomasseanlæg fra unilin

Vi elsker vedvarende energi

Vores arbejde med grøn energi stopper ikke her. UNILIN Group – som er Pergos moderselskab – har også investeret i to biomasseanlæg for at omdanne træstøv og ikke-genanvendeligt træaffald fra koncernens aktiviteter til vedvarende energi. Vi bruger også energi fra solpaneler i vores produktionsanlæg. Siden 2023 er i alt er omkring 59 % af vores koncerns produktion drevet af vedvarende energi.

Et pust af frisk luft

Det skal være lavt, meget lavt

Da vi tilbringer det meste af vores tid indendørs, er luftkvaliteten i hjemmet af stor betydning. Luftkvaliteten påvirkes af mange faktorer, bl.a. ventilation, stearinlys, rengøringsmidler og endda dine møbler og gulvmaterialer. Da vi selv producerer vores gulve, ved vi helt nøjagtigt, hvad der er i dem. Det hjælper os med at kontrollere de dårlige ting, der kunne komme ud af dem. Som VOC'er (der er flygtige organiske stoffer). Det er organiske kemikalier, der har et højt damptryk ved stuetemperatur. Det betyder, at de nemt kan forvandle sig til gas og sprede sig i luften, selv hvis det ikke er varmt. Men du kan stole på, at dit smukke gulv er helt sikkert for dig og din familie. VOC-udledningen fra vores vinylgulve er faktisk lavere end den europæiske norm, hvilket resulterer i en A+-klassificering og M1-mærket for meget lave udledninger.

 • A+

  Emissionsregulerings-
  certifikat, der tjener som en anerkendelse af meget lave emissioner. A+ er den højeste kategori, der står for den laveste emission.
  Emissionsregulerings-
  certifikat, der tjener som en anerkendelse af meget lave emissioner. A+ er den højeste kategori, der står for den laveste emission.
 • M1

  Beviser for, at vores gulvprodukter ikke frigiver giftige stoffer og er lugtfri. M1 er den højeste kategori i denne finske klassificering og står for den laveste emission. 
  Beviser for, at vores gulvprodukter ikke frigiver giftige stoffer og er lugtfri. M1 er den højeste kategori i denne finske klassificering og står for den laveste emission.