Pergo bæredygtige laminatgulve

Pergo laminatgulve: Bæredygtighed er en hjertesag for Pergo

Hos Pergo er vi opsatte på at tage vores ansvar for at producere gulve så bæredygtigt som muligt. Fra produktionen af vores gulve til slutningen af deres levetid: Vi innoverer konstant for at minimere den potentielle påvirkning af vores planet. Som opfindere af laminatgulve er vi stolte af at være den første producent, der har modtaget Svanemærket og EU's miljømærke for et gulv.

Behandling af træ med omhu


Sikker opbevaring af CO2

Træer er en vedvarende ressource og en værdifuld allieret i kampen mod klimaforandringer. Det skyldes, at de absorberer CO2 og holder det sikkert låst inde. Det forbliver der resten af deres liv, selv når træet anvendes i f.eks. et laminatgulv. CO2 frigives, når træet forbrændes, og derfor undgår vi dette så længe som muligt med et langtidsholdbart gulv og en langtidsgaranti på op til 33 år.


Udnyttelse af genvundet træ

Træer er også et vigtigt levested for dyr og er afgørende for at stimulere biodiversiteten. Endnu en grund til, at vi vælger træbiprodukter frem for at fælde nye træer. Vi bruger derfor 100 % genvundet træ ved fremstillingen af træfiberplader med høj densitet i kernen i vores laminat. Det er træaffald, der indsamles fra savværker, skovforvaltningsprocesser, vedligeholdelse af vejkanter ... som ellers ville ende som affald eller i forbrændingsanlægget.


PEFC-garanti

Vores laminatgulve er certificeret af PEFC - det mest betroede certifikat inden for bæredygtig indkøb sammen med FSC. Dette mærke garanterer, at vores genvundet træ kommer fra bæredygtigt forvaltede skove eller et kontrolleret miljø, hvilket beskytter urskove og forhindrer ulovlig skovhugst med en risikoanalyse. Vi kan derfor være sikre på, at vores træindkøb ikke fører til skovrydning.

Pergo laminatgulve er fremstillet af 100 % genvundet træ
Pergo laminatgulve har meget lave emissioner

Ren luft indendørs


I huset, i kontrol

Vi tilbringer en stor del af vores tid indendørs, så luftkvaliteten i hjemmet er af afgørende betydning. Mange faktorer kan påvirke luftkvaliteten: ventilation, rengøringsmidler, stearinlys og endda dine indretningsmaterialer og gulve. Gennem at producere dine gulvbelægninger internt ved vi præcis, hvilke materialer der er involveret, og vi kan nemt kontrollere udledningen af skadelige stoffer. Vi sørger også for, at du kan installere dine gulve uden at have brug for klæbende produkter.


Minimal VOC-udledning

Vores in-house produktion er også fordelagtig i forhold til at styre og minimere udledningen af VOC - flygtige organiske forbindelser med et højt damptryk ved stuetemperatur. Formaldehyd er et eksempel på en VOC, der kan findes i gulvbelægninger. Formaldehydudledningen fra vores laminatgulve er ubetydelig og 10 gange lavere end EU's restriktioner, så der er ingen risiko for dig og din familie. Som sådan er emissionen fra vores gulve sammenlignelig med emissionen fra naturligt træ, hvilket forklarer M1- og A+-mærkningerne. For disse mærker er det lykkedes os at få den bedste klasse med hensyn til lave emissioner.

Gå efter grøn energi


Drevet af vores egen varme

Træaffald, der ikke længere er brugbart i produktionen af vores laminatgulve, bliver stadig brugt til at generere grøn energi. For eksempel er træstøv, der opstår, når vi saver og sliber vores brædder, måske for fint til at blive genbrugt, men det er perfekt som varmekilde til vores tørretumblere og presser. Vi er i øjeblikket i stand til at dække 70 % af varmebehovet i vores laminat- og vinylproduktion med grøn energi.


Indsatser, der går ud over

Vi stopper ikke her. Unilin Group - som er Pergos moderselskab - har allerede investeret i to biomasseanlæg til at generere grøn energi fra træstøv og ikke-genanvendeligt træaffald. Vi bruger denne energi til at drive vores egne produktionsprocesser - og resten bliver offentliggjort. Vi forbruger også energi fra vindmøller> og solpaneler. På den måde kan vi i øjeblikket drive omkring halvdelen af vores koncerns produktion på vedvarende energi.

Halvdelen af vores Unilin-koncerns produktion drives af vedvarende energikilder

Svanemærket Pergo laminatgulve 

Svanemærket

Høj anerkendt skandinavisk miljømærke for produkter, der opfylder høje krav til miljøstandarder i hele livscyklussen.

EU-miljømærke

EU-miljømærke

Miljømærke, der tildeles produkter og tjenesteydelser, som opfylder høje økologiske standarder i hele deres livscyklus.

Det finske miljømærke M1

M1

Beviser for, at vores gulvprodukter ikke frigiver giftige stoffer og er lugtfri. M1 er den højeste kategori i denne finske klassificering og står for den laveste emission.

a+ emissionsmærke

A+

Emissionsreguleringscertifikat, der tjener som en anerkendelse af meget lave emissioner. A+ er den højeste kategori, der står for den laveste emission.

Miljøvaredeklaration

EPD

Med vores miljøvaredeklaration viser vi vores forpligtelse til at levere præcise, pålidelige og sammenlignelige oplysninger om vores laminatprodukters miljøpræstationer. 

Download EPD

PEFC-mærke

PEFC

Globalt anerkendt varemærke for træprodukter, der stammer fra bæredygtigt forvaltede skove.